0
(0)
Jednogarnkowe chilli con carne
TEX-MEX z mięsa mielonego z fasolą i kukurydzą
Czas przygotowania 15 minuty minut
Czas gotowania 15 minuty minut
Łączny czas 30 minuty minut
Rodzaj Obiad
Kuchnia Meksykańska
Porcje 4 osoby
Składniki
- 0,5 kg mięsa mielonego (najlepiej wołowina)
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 500 ml sosu słodko-kwaśnego
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
Instrukcje
Przygotowanie
- Podsmażenie cebuli i mięsa:W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oleju. Dodaj posiekaną cebulę i smaż, aż się zeszkli. Następnie dodaj mięso mielone i smaż, aż mięso będzie gotowe i zarumienione.
- Dodanie fasoli, kukurydzy i sosu:Do podsmażonego mięsa dodaj czerwoną fasolę i kukurydzę (bez zalewy). Wlej 500 ml sosu słodko-kwaśnego, wszystko dokładnie wymieszaj.
Gotowanie
- Gotuj potrawę na średnim ogniu przez około 15 minut, aby smaki się połączyły.
Podanie
- Podawaj danie z pieczywem, ryżem lub tortillą – pasuje do każdego dodatku.
Przepis na Instagramie
Oceń przepis
Kliknij w gwiazdkę, żeby ocenić!
Ocena 0 / 5. Głosów: 0
Jeszcze nie ma ocen! Bądź pierwszy.