0
(0)
Grzanki z serem brie, polędwiczką i miodem (10 sztuk)
Czas przygotowania 15 minuty minut
Czas gotowania 5 minuty minut
Łączny czas 20 minuty minut
Rodzaj Kolacja
Porcje 4 osoby
Składniki
- Bagietka lub duża ciabatta
- Ser brie lub camembert- opakowanie
- 2 łyżki miodu
- 10 plasterków polędwiczki dojrzewającej
- 5 szt. orzechów włoskich
- Świeża bazylia - garść
- Liście szpinaku - garść
Instrukcje
Przygotowanie:
- Przygotowanie pieczywa:Bagietkę lub ciabattę pokrój na równe kawałki, tworząc kromki.
- Układanie składników:Na każdej kromce ułóż liście szpinaku, plasterki sera brie lub camembert, a następnie polędwiczkę dojrzewającą. Posyp wszystko orzechami włoskimi.
- Dodanie miodu:Każdą grzankę oblej delikatnie miodem, aby dodać słodyczy.
Pieczenie:
- Grzanki wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez około 5 minut, aż ser zacznie się delikatnie topić.
Wykończenie:
- Po wyjęciu grzanek z piekarnika udekoruj je świeżymi liśćmi bazylii.
Przepis na Instagramie
Oceń przepis
Kliknij w gwiazdkę, żeby ocenić!
Ocena 0 / 5. Głosów: 0
Jeszcze nie ma ocen! Bądź pierwszy.