Grzanki z serem brie, polędwiczką i miodem (10 sztuk)

0
(0)

Grzanki z serem brie, polędwiczką i miodem (10 sztuk)

Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 5 minuty
Łączny czas 20 minuty
Rodzaj Kolacja
Porcje 4 osoby

Składniki
  

  • Bagietka lub duża ciabatta
  • Ser brie lub camembert- opakowanie
  • 2 łyżki miodu
  • 10 plasterków polędwiczki dojrzewającej
  • 5 szt. orzechów włoskich
  • Świeża bazylia - garść
  • Liście szpinaku - garść

Instrukcje
 

Przygotowanie:

  • Przygotowanie pieczywa:
    Bagietkę lub ciabattę pokrój na równe kawałki, tworząc kromki.
  • Układanie składników:
    Na każdej kromce ułóż liście szpinaku, plasterki sera brie lub camembert, a następnie polędwiczkę dojrzewającą. Posyp wszystko orzechami włoskimi.
  • Dodanie miodu:
    Każdą grzankę oblej delikatnie miodem, aby dodać słodyczy.

Pieczenie:

  • Grzanki wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez około 5 minut, aż ser zacznie się delikatnie topić.

Wykończenie:

  • Po wyjęciu grzanek z piekarnika udekoruj je świeżymi liśćmi bazylii.

Oceń przepis

Kliknij w gwiazdkę, żeby ocenić!

Ocena 0 / 5. Głosów: 0

Jeszcze nie ma ocen! Bądź pierwszy.

Scroll to Top