0
(0)
Roladki z łososia, serka i mango
Prep Time 45 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Total Time 55 minutes mins
Course Kolacja
Servings 4 osoby
Ingredients
- 150 g serka śmietankowego w temperaturze pokojowej
- 150-200 g wędzonego łososia plastry, najlepiej całe
- Świeży ogórek
- Mango
- Sezam lub ulubione nasiona
- Sos sojowy
- Folia spożywcza
Instructions
Przygotowanie:
- Układanie łososia:Plastry wędzonego łososia ułóż na folii spożywczej w taki sposób, aby lekko nachodziły na siebie, tworząc równą warstwę.
- Nakładanie serka:Serek śmietankowy najlepiej wyjmij wcześniej z lodówki, aby łatwiej się rozsmarowywał. Delikatnie rozprowadź serek na plastrach łososia. Jeśli chcesz ułatwić sobie zadanie, możesz lekko zwilżyć łyżkę wodą.
- Przygotowanie ogórka:Obierz ogórka, przekrój go na pół, a następnie małą łyżeczką wyjmij gniazda nasienne. Pokrój ogórka w cienkie słupki.
- Przygotowanie mango:Mango obierz ze skóry i pokrój w cienkie paski.
Układanie składników:
- Na dłuższym brzegu łososia, od samego dołu, ułóż paski ogórka i mango.
Zawijanie rolady:
- Pomagając sobie folią, delikatnie podnoś brzegi, aby łosoś równomiernie się zawijał, tworząc roladę, podobnie jak przy zawijaniu dywanu.
Schładzanie:
- Włóż roladę do lodówki na około 30 minut, aby stężała i łatwiej się kroiła.
Podanie:
- Pokrój roladę na plastry, posyp sezamem lub ulubionymi nasionami i podawaj z sosem sojowym.
Oceń przepis
Kliknij w gwiazdkę, żeby ocenić!
Ocena 0 / 5. Głosów: 0
Jeszcze nie ma ocen! Bądź pierwszy.