Jednogarnkowe chilli con carne

0
(0)

Jednogarnkowe chilli con carne

TEX-MEX z mięsa mielonego z fasolą i kukurydzą
Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Łączny czas 30 minuty
Rodzaj Obiad
Kuchnia Meksykańska
Porcje 4 osoby

Składniki
  

  • 0,5 kg mięsa mielonego (najlepiej wołowina)
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 500 ml sosu słodko-kwaśnego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju

Instrukcje
 

Przygotowanie

  • Podsmażenie cebuli i mięsa:
    W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oleju. Dodaj posiekaną cebulę i smaż, aż się zeszkli. Następnie dodaj mięso mielone i smaż, aż mięso będzie gotowe i zarumienione.
  • Dodanie fasoli, kukurydzy i sosu:
    Do podsmażonego mięsa dodaj czerwoną fasolę i kukurydzę (bez zalewy). Wlej 500 ml sosu słodko-kwaśnego, wszystko dokładnie wymieszaj.

Gotowanie

  • Gotuj potrawę na średnim ogniu przez około 15 minut, aby smaki się połączyły.

Podanie

  • Podawaj danie z pieczywem, ryżem lub tortillą – pasuje do każdego dodatku.

Oceń przepis

Kliknij w gwiazdkę, żeby ocenić!

Ocena 0 / 5. Głosów: 0

Jeszcze nie ma ocen! Bądź pierwszy.

Scroll to Top