Roladki z łososia, serka i mango

0
(0)

Roladki z łososia, serka i mango

Czas przygotowania 45 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Łączny czas 55 minuty
Rodzaj Kolacja
Porcje 4 osoby

Składniki
  

  • 150 g serka śmietankowego w temperaturze pokojowej
  • 150-200 g wędzonego łososia plastry, najlepiej całe
  • Świeży ogórek
  • Mango
  • Sezam lub ulubione nasiona
  • Sos sojowy
  • Folia spożywcza

Instrukcje
 

Przygotowanie:

  • Układanie łososia:
    Plastry wędzonego łososia ułóż na folii spożywczej w taki sposób, aby lekko nachodziły na siebie, tworząc równą warstwę.
  • Nakładanie serka:
    Serek śmietankowy najlepiej wyjmij wcześniej z lodówki, aby łatwiej się rozsmarowywał. Delikatnie rozprowadź serek na plastrach łososia. Jeśli chcesz ułatwić sobie zadanie, możesz lekko zwilżyć łyżkę wodą.
  • Przygotowanie ogórka:
    Obierz ogórka, przekrój go na pół, a następnie małą łyżeczką wyjmij gniazda nasienne. Pokrój ogórka w cienkie słupki.
  • Przygotowanie mango:
    Mango obierz ze skóry i pokrój w cienkie paski.

Układanie składników:

  • Na dłuższym brzegu łososia, od samego dołu, ułóż paski ogórka i mango.

Zawijanie rolady:

  • Pomagając sobie folią, delikatnie podnoś brzegi, aby łosoś równomiernie się zawijał, tworząc roladę, podobnie jak przy zawijaniu dywanu.

Schładzanie:

  • Włóż roladę do lodówki na około 30 minut, aby stężała i łatwiej się kroiła.

Podanie:

  • Pokrój roladę na plastry, posyp sezamem lub ulubionymi nasionami i podawaj z sosem sojowym.

Oceń przepis

Kliknij w gwiazdkę, żeby ocenić!

Ocena 0 / 5. Głosów: 0

Jeszcze nie ma ocen! Bądź pierwszy.

Scroll to Top